Sociale Partnerskaber

TDC har gennem flere år arbejdet med at udvikle partnerskaber på tværs af NGO’er og med både offentlige og private samarbejdspartnere.

Vi mener, at både vi og vores partnere får mere ud af hinanden, hvis vi investerer mere end blot penge i samarbejdet. Derfor involverer vi os primært i samarbejder med NGO’er, når vi kan se, at vi med fordel for vores partner kan sætte vores ressourcer i spil.

Røde Kors
Det mest integrerede eksempel herpå er partnerskabet med Dansk Røde Kors, hvor TDC stiller medarbejdere, faciliteter og knowhow til rådighed for organisationen. Det gør vi, fordi Dansk Røde Kors er et af tre verdenscentre for it- og teleydelser under internationalt Røde Kors.

Som Danmarks største it- og televirksomhed har vi både knowhow, ressourcer og faciliteter, som Dansk Røde Kors kan bruge. TDC’s ingeniører hjælper med at udstyre et Emergency Response Unit til brug i katastrofesituationer, vores medarbejdere er til rådighed, når nødhjælp skal pakkes eller infrastruktur genopbygges. Samtidig stiller TDC callcentre og lagerfaciliteter til rådighed for Dansk Røde Kors.

Kræftens Bekæmpelse
Med Kræftens Bekæmpelse har TDC gennem flere år kørt en kampagne for at reducere hudkræfttilfælde gennem oplysning om solbeskyttelse. Samtidig har vi arbejdet sammen om at afdække farerne ved mobilstråling i COSMOS-projektet, hvor man på tværs af landegrænser samler information om langtidseffekterne af mobilstråling.

Frivillige medarbejdere
I 2011 vil TDC arbejde for at udvikle Tidsbanken - vores Employee Volunteering program. Dette sker i samarbejde med de eksisterende partnere, Dansk Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Samtidig inviteres andre NGO'er til at give input til, hvordan vi bedst muligt kan etablere en ordning, der giver værdi for TDC's frivillige medarbejdere og bedst muligt møder NGO’ernes behov.

Medarbejderne vil have ansvarlighed
I 2010 gennemførte vi en undersøgelse af medarbejdernes opfattelse af TDC som ansvarlig og bæredygtig virksomhed. Undersøgelsen afslørede, at for 75 pct. af medarbejderne er det af stor betydning, at TDC opfører sig ansvarligt. Den store opbakning til TDC’s indsats for at være socialt ansvarlig og bæredygtig har medført, at vi i 2011 indfører en Medarbejderfond, hvor medarbejdere kan indstille værdige projekter til støtte og være med til at udvælge de enkelte projekter, TDC skal engagere sig i. På den måde bringes TDC's samfundsansvar tættere på medarbejderne, mens vi giver dem endnu større medejerskab for TDC’s samfundsansvar.

Til top