TDC koncernen

Forretningsbeskrivelse

Oversigt

TDC har følgende fem forretningsenheder (der også udgør selskabets segmenter for den finansielle rapportering):

  • Privat: Privat er den førende leverandør af telekommunikations- og TVoIP-løsninger på privatmarkedet i Danmark. Privat udbyder fastnet og mobiltjenester (herunder abonnementer og prepaid-kort, mobilbredbånd og indholdstjenester) samt bundlede multiplayprodukter og fastnetbaserede kombinationsprodukter til privat- og SoHo-kunder i Danmark. Privat opererer på tværs af markedssegmenterne fra no frills til premium med sine brands TDC, Telmore, Fullrate og M1.
  • TDC Erhverv: TDC Erhverv er markedsførende på det danske erhvervsmarked og udbyder telekommunikationsløsninger til små, mellemstore og store erhvervskunder samt den offentlige sektor i Danmark. Aktiviteterne omfatter bredbåndsløsninger, fastnettelefoni, mobiltjenester, konvergensprodukter (kombineret fastnettelefoni og mobiltelefoni), adgang til accessnettet, terminaludstyr herunder systemintegration og udlejning af faste kredsløb.
  • TDC Nordic: TDC Nordic udbyder primært telekommunikationsløsninger til erhvervslivet i Norden uden for Danmark. TDC Nordics produkter omfatter fastnettelefoni, IP-VPN og internetadgang via sit pan-nordiske telenet. På mobilmarkedet opererer TDC Nordic som MVNO eller tjenesteudbyder iht. aftaler med lokale mobiloperatører. TDC Nordic udbyder endvidere kommunikationsintegrationstjenester samt, gennem TDC Hosting, hostingløsninger og it-outsourcing i hele Norden. TDC Nordic og TDC Erhverv drager fordel af at dele kundeforhold, produkter og tjenester.
  • Operations & Wholesale: Operations & Wholesale er ansvarlig for alle TDC's aktiviteter i Danmark vedrørende fastnet og mobilnet, drift, infrastruktur, it og engrossalg (eksklusive de aktiviteter, der drives af YouSee). Operations støtter TDC's andre forretningsenheder med drift og administration, styring af en række kritiske støttefunktioner i organisationen (f.eks. it, forsyningskæde og indkøb, installation og net) og driver driftsmæssige ændringer i Koncernen. Wholesale leverer som en kommerciel enhed fastnettelefoni, mobiltjenester, internet og netværk til andre tjenesteudbydere og brandpartnere, samt indenlandsk og udenlandsk trafik og roaming til andre operatører af net.
  • YouSee: YouSee er den førende danske distributør af kabel-tv målt på markedsandele og udbyder tv, bredbånd og telefontjenester til individuelle og organiserede kunder som f.eks. bolig- og antenneforeninger i Danmark.
TDC Koncernens omsætning fordelt på forretningsenheder
FusionCharts.

Alle omsætningsandelene er beregnet som hver forretningsenheds andel af den samlede omsætning i TDC Koncernen eksklusive elimineringer.

  • YouSee
  • Operations & Wholesale
  • TDC Nordic
  • TDC Erhverv
  • Privat

Markedsandele i Danmark

Ultimo 2010 var TDC gennem sine fem stærke differentierede brands, der dækker de vigtigste segmenter på det danske marked, markedsleder på privatmarkedet inden for fastnettelefoni, mobiltale, bredbånd og betalings-tv. Endvidere havde TDC en førende andel på 63% af triple play-markedet.

Danske-markeds-priv-DK.png

På erhvervsmarkedet var TDC ultimo 2010 den førende målt på markedsandele inden for alle markedssegmenter fra fastnettelefoni og bredbånd til mobilbredbånd og mobiltale.

Danske-mark-erhverv-DK.png

Til top

Tilføj side til

Du kan tilføje sider eller sektioner til din personlige TDC report.

Gå til din Personlig rapport side for at tilføje/fjerne sider, og download din rapport